Problem z głośnikami.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • scoda
    Classic
    • 2011
    • 4

Problem z głośnikami.

Zamieszczone przez DANIEL1987
    00zl doplacac za fabryczne glosniki gdzie za helixy dam 260zl
    a dasz rade je włozyć?
    czy będziesz docinał tapicerkę?
  • batorowiec
    Classic
    • 2010
    • 12

Problem z głośnikami.

Witam, w ostatnim czasie stałem się posiadaczem Skody Octavii II. :wink:

Do samochodu dołączone zostało radio Kenwood KDC-W3037.
    Z pierwszych "oględzin" zauważyłem, że Octavia posiada 6 głośników ( po 2 na przednie drzwi, po 1 na tylnich). Niestety działają tylko te dwa najmniejsze głośniki z przodu przy regulatorach lusterek.

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak włączyć resztę?

Z góry dziękuje za pomoc, wiem jestem laikiem w tych sprawach ale każdy kiedyś zaczynał.

Pozdrawiam.

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

Głośniki wysokotonowe ( te przy klamkach ) i niskośredniotonowe ( te przy siedzeniach ) są połączone równolegle. Jeśli grają górne to powinny grać też dolne, chyba że w obu przednich drzwiach są one uszkodzone/odłączone. W OII jest albo 4 głośniki ( po dwa w przednich drzwiach wersja Classic i Ambiente ) albo 8 ( po dwa w każdych drzwiach w wersji Elegance ) albo Sound Sysytem-em i wtedy jest 12 głośników. Więc masz albo 4 albo 8 głośników chyba, że to nie jest nowe auto i poprzedni właściciel coś namieszał...
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• batorowiec
        Classic
        • 2010
        • 12

Przyjmijmy że po prostu nie słyszę tych dolnych niskośredniotonowych przy fotelach w przednich drzwiach. Zastanawiam się czy te przy tylnich fotelach też znajdują się te niskośredniotonowe bo są na tej samej wysokości.

Na razie dziękuje, jeśli odkryłbym coś twórczego odezwę się.

Komentarz

Pracuję...