Witam, w ostatnim czasie stałem się posiadaczem Skody Octavii II. :wink:
Do samochodu dołączone zostało radio Kenwood KDC-W3037.
Z pierwszych "oględzin" zauważyłem, że Octavia posiada 6 głośników ( po 2 na przednie drzwi, po 1 na tylnich). Niestety działają tylko te dwa najmniejsze głośniki z przodu przy regulatorach lusterek.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak włączyć resztę?
Z góry dziękuje za pomoc, wiem jestem laikiem w tych sprawach ale każdy kiedyś zaczynał.
Głośniki wysokotonowe ( te przy klamkach ) i niskośredniotonowe ( te przy siedzeniach ) są połączone równolegle. Jeśli grają górne to powinny grać też dolne, chyba że w obu przednich drzwiach są one uszkodzone/odłączone. W OII jest albo 4 głośniki ( po dwa w przednich drzwiach wersja Classic i Ambiente ) albo 8 ( po dwa w każdych drzwiach w wersji Elegance ) albo Sound Sysytem-em i wtedy jest 12 głośników. Więc masz albo 4 albo 8 głośników chyba, że to nie jest nowe auto i poprzedni właściciel coś namieszał...
Przyjmijmy że po prostu nie słyszę tych dolnych niskośredniotonowych przy fotelach w przednich drzwiach. Zastanawiam się czy te przy tylnich fotelach też znajdują się te niskośredniotonowe bo są na tej samej wysokości.
Na razie dziękuje, jeśli odkryłbym coś twórczego odezwę się.
Komentarz